מסתבר שאצלנו בבית מסתתרים לא מעט סודות מדעיים! בהנחייתה של אמירה אלון ערכנו ניסויים רבים עם חומרים שיש לכולנו במטבח הפרטי. למדנו כמה חשוב לבצע הכנות מדוייקות לניסוי, התנסינו כמדענים צעירים ביחד ולחוד, לכלכנו ועשינו בלגן (וגם ניקינו) – ותוך כדי למדנו לא מעט!
גילינו שיש כמה וכמה דרכים לנפח בלונים, שאפשר לנפח בלון ללא מאמץ בכלל ואפילו שאפשר לנפח בלון בתוך בקבוק. וכמובן למה ומדוע כל זה אפשרי. חקרנו מה ההבדל בין ביצה רכה לקשה: איך ניתן להציף ביצה? האם ביצה יכולה לצוף גם בתמיסת סוכר? וכמובן מדוע ולמה. עסקנו בחומצות ובסיסים. הכרנו אידיקטור לחומצה ובסיס העשוי ממיץ כרוב סגול! שיחקנו באש, הכרנו נוזל לא ניוטוני העשוי מקורנפלור וכמובן: למה ומדוע הוא כל כך מיוחד בעצם. אומרים שכל משפחה היא מיוחדת, אז הכרנו את משפחת הפולימרים. וכמובן…למה ומדוע היא מיוחדת.
בקיצור גילינו הרבה מאוד "למה ומדוע" – היה תענוג!