מדע בצלחת

 תלמידי כיתות ד' ו-ו' בתכנית המחוננים הצטרפו אל ד"ר אירית זורר למסע מדעי במטבח. בתחילת הסמסטר בשל הקורונה, למדנו והתנסינו כל אחד במטבח שלו, אבל על המסך לפחות הרי ש"ביקרנו" במטבחים הפרטיים האחד של השני. ביצענו יחד ניסויים וייצרנו יחד מטעמים (בהתאם לקבוצת הגיל). התבוננו בחומרי הגלם הבסיסיים שיש לנו בבית, למדנו על חומצות ובסיסים, דיברנו על השינוי התפיסתי כיום בנוגע לפירמידת המזון הקלאסית והכרנו מושגים מדעיים בדרך חוויתית (תמיסה, אמולסיה, יישון, תסיסה, טימפרור, דנטורציה ועוד). גם הכנו "פצצה מתפוצצת" מסודה לשתייה ומלח לימון ולקינוח הקורס – הכנו "גלידה מדעית". אבל טעימה כמו זו הרגילה, כן? בקיצור, היה מעשיר, חווייתי ו…טעים!