סיור עירוני בסימן "אמנות וסביבה"
שכבת ג' יצאה בסמסטר א' לסיור רגלי במרחב העירוני תחת הכותרת של "אמנות וסביבה והקשרים ביניהן". התפיסה שלנו רואה באמנות כמעצבת סביבת חיים וכאשר יצירות האמנות משתלבות במרחב העירוני הפתו הרי שהן מטעינות את המרחב הציבורי בערכים אמנותיים.
אמנות וסביבה היה הנושא עמו פתחנו את המחצית וליווה אותנו לאורכה. התחלנו בעבודה על מפות מתוך הזיכרון וזאת מתוך כוונה להתחיל ללמוד להתבונן בסביבה בה אנו חיים. את ההשראה לעבודת המפות קיבלנו מציוריו של האמן הונדרטוואסר המצויירים לעיתים קרובות ממבט על. לקראת הסיור העירוני שלנו, הכרנו את האמן הסביבתי הישראלי דני קרוון ז"ל שאף זכה להכרה והערכה בינלאומית רחבה. את הסיור שלנו ערכנו בעיר חדרה שטומנת בחובה הפתעות אמנותיות לרוב. כן, כן. הכרנו "דרך הרגליים" את "גן המייסדים" שתכנן קרוון עבור העיר. בחנו איך האמן התייחס להיסטוריה של העיר (שהחלה כמושבה קטנה), לסביבה הגיאוגרפית, לסביבה האנושית ולחומרי הגלם המקומיים – וכיצד חיבר את כל אלה לסביבה פיסולית מקסימה המשמשת מצד אחד ריאה ירוקה במרחב העירוני הגדול והרועש ובמקביל באותו הזמן, מזכירה את אופיו הייחודי של המקום.
המשכנו בסיור הרגלי שלנו ונחשפנו לציורי קיר ענקיים והתעכבנו לבחון את מקומה והשפעתה של אמנות רחוב על המרחב הציבורי שלנו. צעדנו לאורך סמטת פלטרין לעבר ציור קיר ענק המספר את סיפורה של הכלבה לייקה שנשלחה לחלל בחללית סובייטית והפכה לאחד מסמלי "המלחמה הקרה". משם המשכנו אל הפיאצה של חדרה שם נתרשם מציור קיר ענק שציירה אמנית מחו"ל, כחלק מפרויקט ציורים על בנינים שהתקיים בעיר חדרה ב-2017. וסיימנו בציור גרפיטי גדול שיצרו ארבע אמניות בהן לילך, המורה לאמנות שלנו! ליד הקיר, הנקרא "קיר גיבורות" פגשנו באמנית נוספת שיצרה את הקיר – גלית ישראלי. גלית היא אמנית פסיפס ולסיום יצרנו איתה בשטח פסיפס משלנו. חלקי הפסיפס שיצרנו חוברו להם למיצג אמנותי שכבתי במתחם חופי"ם – ראו בתמונות 🙂