צילומים מספרים

זה נראה רחוק עכשיו, אבל את הקורס שלנו בתכנית המחוננים בשכבה ד', התחלנו עוד בימים בהם נדחסנו לתוך מסגרות קטנות על מסך המחשב.  הנה מה שהמנחה מירי שיינפלד מספרת על הקורס – קראו ותהנו! 

הרעיון היה ללמוד צילום בזום! זה אכן דבר שעשוי להיות מסורבל, אבל בזכות הרצון, המקוריות והסקרנות שלכם, התלמידים, הצלחתם להתבונן ולהפוך את מצלמת הסמארטפון לכלי יצירתי במיוחד. 

בכל מפגש התמקדנו בכלי אחר של שפת הצילום. התחלנו עם הקשר בין קרוב לרחוק, ונוכחנו לגלות שהקשר ביניהם מחזק את תחושת העומק בתמונה. משם המשכנו ל"אינסוף" וצילמנו תמונות שמובילות אל קצה לא נודע. הכרנו את המונח "פרספקטיבה" שעוסק בתחושת העומק של התמונה, והבנו שתחושה זו מושפעת מהקשר בין הקרוב לרחוק, זווית הצילום והצילום בעדשה רחבה, שהיא ברירת המחדל של הסמארטפון. קצת לפני שחזרנו לחופ"ים עסקנו ב"נקודת מבט" ולמדנו על האפשרות לצלם דרך עצמים. ראינו שעל ידי כך אנחנו יכולים למסגר את הנושא, למקד את תשומת הלב בו וגם להוסיף עניין לתמונה. 

ממש מעבר לפינה כבר חיכתה לנו חופשת פסח, שלאחריה חזרנו למרכז בהתרגשות גדולה. היה כיף להיפגש ולהכיר מקרוב, לעבוד בזוגות ולצפות בצילומים ביחד בכיתה. עכשיו כבר אפשר היה לצלם עם מצלמות אמיתיות. למדנו כיצד ליצור מתח באמצעות "ניגודים" וכיצד לייצר סקרנות באמצעות "חיתוכים". 

דרך צילומי תנועה של מים ופירות למדנו מהי "מהירות חשיפה גבוהה" ולבסוף יצרנו קשר בין פרטים שונים ב"זוג המוזר". בין לבין למדנו גם להתייחס לאור ולצל וכיצד להפוך את האור לנושא התמונה. 

מעבר לידע המקצועי הרי שהקורס מלמד אותנו להתבונן ולמצוא עניין בכל מקום… 

זכרו תמיד שהמצלמה האמיתית נמצאת בראש. כל שעליכם לעשות הוא למצוא את נקודת המבט הייחודית שלכם, זו שתהפוך את המציאות למשהו אחר ושונה שהוא רק שלכם. שיהיה לכם חופש נעים עם הרבה צילומים נפלאים.

והנה כמה דוגמאות לצילומים של תלמידים בקורס:
נושא: נקודת מבט
נושא: געגוע
נושא: ניגודים