שכבה ו' – מדע במטבח

המטבח הוא המקום המושלם ללמוד מדעים! בהנחייתה של ד"ר אירית זורר – זה בדיוק מה שעשינו. המטבח הכיתתי שלנו שימש מעבדה נהדרה בה הכרנו יצורים קטנטנים הנקראים מיקרואורגניזמים ולמדנו איך הם משמשים אותנו בבישול ואפיה. התנסינו בחקר מנגנון הפעולה שלהם ולסיום הפרק נהנינו מניחוחות האפיה שהתפשטו להם ברחבי חופים (ולא רק נהנינו מהריח אלא גם מנשנוש המאפים שלנו). בהמשך המחצית תרגלנו מיומנויות חקר, הבנו את המשמעות והחשיבות של החזרה על תוצאות הניסוי, תיעדנו ניסויים מדעיים בדיוק וברצינות. חקרנו מהם צבעי המאכל הטבעיים ומהי השפעתם על בריאותנו. עבדנו בקבוצות ותירגלנו שיתוף פעולה ועבודת צוות ואף למידת עמיתים והצגת החקר מול הכיתה. לסיום נושא זה הפקנו צבעי מאכל טבעיים וציירנו איתם בצבעוניות ושמחה רבה!