בקורס מדע במטבח אנחנו משלבים ניסויים ובישולים, חוקרים ומפענחים פעילות של מיקרואורגניזמים, חומצות ובסיסים, צבעי מאכל ועוד ועוד. בהנחייתה של ד"ר אירית זורר, התנסיתם בחקר עצמאי פעיל תוך כדי עבודה בידיים ועיסוק בחומרים שנמצאים בסביבת חיי היום יום שלנו. כך פענחתם איך בעצם קוראת הפעולה הזאת של תפיחת הבצק, מהי תגובה כימית של חומצה ובסיס וכמובן (הכי חשוב) איך על בסיס ההבנה הזאת מכינים שקית מתפוצצת. בדקתם מהי המשמעות של הוספת צבעי מאכל לאוכל וראיתם כמה קל להפיק אותם ולהשתמש בהם לצביעת האוכל. דיברנו על תזונה ומהי באמת קלוריה ולבסוף התנסנו בנפלאות המטבח המולקולרי והכנו קוויאר וספגטי מיוחדים במינם. היה גם מעניין, גם מלמד, גם כיפי וגם טעים!