במהלך המחצית הראשונה בקורס המגדר בהנחייתה של ד"ר נגה ליבי-כהן עסקו התלמידיםות באלימות מגדרית. הקורס הכל כך רלוונטי בחברה הישראלית (לצערנו) מתקיים בשכבה ח' ווכן כקורס המשך והעמקה בשכבה ט'.
שכבה ט':
בשכבה ט' ערכו עבודת חקר בקבוצות בנושא האלימות המגדרית, מאפייני התופעה והגורמים לה, וכן חקרו את נסיבות קביעתו של היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים. בדיונים עלו היבטים שונים הקשורים לנושא: הקשר בין אלימות לבין הסללה מגדרית מגיל צעיר, ביטויים של אלימות בחיי היום יום של ילדימות ונוער (למשל, אלימות בבית הספר), צורך בהנכחת סיפוריהן של נשים נרצחו ועוד.
הועלו הצעות שונות לאקטיביזם והוחלט על שתי דרכים: להעביר שיעור במגדר לילדיםות בבתי ספר יסודיים, במטרה לשנות דעות קדומות ותפיסות מגדריות שנותנות מקום לביטויי אלימות, וכן יצירת עמוד ברשתות החברתיות אליו יעלו תכנים ביקורתיים בנושא מגדר הרלוונטיים לילדיםות ונוער.
הפרוייקט של הוראת שיעורים במגדר כבר יצא לדרך כפיילוט. כמה מתלמידות/י הכיתה העבירו שיעורים בבתי ספר שונים לכיתות ה-ט, המצגות נבנו בשיתוף ובהתייעצות עם הכיתה. ההתנסויות בהוראה מוצגות בכיתה ועולות הצעות לשיפור בעקבות כל התנסות. השאיפה היא לקיים במהלך המחצית השניה יום הוראה ייחודי בו יקחו חלק כל תלמידות/ים הקורס וילמדו בבתי ספר שונים ברחבי העמק.
הפרוייקט של הרשתות החברתיות כרגע לא יצא לפועל מסיבות שונות. הוכנו כמה תמונות שניתן להעלות לעמוד אם הפרוייקט יבוצע. כמו כן עלו רעיונות לעשות בתמונות שימוש אחר להנכחתם במרחב הציבורי. בנוסף, החליטה הכיתה לציין את היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים בתוך מרכז חופי"ם. התלמידימ/ות הגיעו לבושים/ות באדום והכינו מודעות עם תמונות של נשים שנרצחו בישראל בשנת 2022, בנוסף הןם הכינו ברקודים שמאפשרים להגיע לכתבת אינטרנט עם מידע על הנרצחת. בנוסף כמה מהתלמידות הציגו מצגת ונאמו בסגנון "היידפארק" על הסיפור מאחורי קביעת היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים (רצח האחיות מיראבל), על היבטים של אלימות מגדרית בחיי היום יום במדינת ישראל ועל הסיבות למאבק. לצד תמונות הנרצחות נתלו מודעות עם קישורים לאתרים ומספרי טלפון אליהם ניתן לפנות למי שצריךה עזרה ו/או רוצה לדבר.
תוצרים מפעילות הקורס בשכבת ח':
הסבר על פרסומת רולדין לסופגניות – עדי בהט